8 KREATIVA SÄTT ATT ANVÄNDA NATURSTEN PÅ – BLI STENINSPIRERAD!

Har du någon gång tänkt på att natursten kan användas bakom sängen? Naturstenen kommer i större sammansatta plattor som gör det enkelt att montera. Här får du några tips på hur du kan använda natursten till att skapa helt unika rum – låt dig inspireras och kanske få några egna bra ideer!

Natursten – Tåligt, snyggt och unikt

Natursten används oftast utomhus, men är fortfarande ett ganska nytt och ovanligt material inomhus.  Naturstenens skönhet, stabilitet och hållbarhet gör den till ett självklart val. Stenen ger ett levande och unikt uttryck, och varje sten är unik och har sin egen historia. I jämförelse med andra material som kräver underhåll och utbyte med tiden blir istället stenen bara vackrare – med minimalt behov för underhåll.
Här får du 8 olika tips på hur du kan använda natursten.

1. Över köksbänken – Tåligt, hållbart och stiligt

Väggen bakom köksbänken är en utsatt del i köket som ska tåla det mesta.
Naturstenen som är använd här, Stone Wall Smalrafflad Sort/ Rust och Stone Wall ger köket ett rustikt och tåligt intryck och är en stilig kontrast till den blanka köksbänken.
Stenväggen ger köket ett helt nytt intryck samtidigt som de tuffaste belastningarna.
För enklast möjlig rengöring så rekommenderas det att man impregnerar stenen för att undvika fläckar från matlagning.
Andra produkter som passar över köksbänken är:Stone Wall Jazz, Stone Wall Svalbard, Stone Wall, Linea Opera.

2. Vacker väggdekor

Natursten är väldigt snyggt att använda på en liten del av en vägg.
Här är stenen uppsatt i ett trappmönster, något som ger ett exklusivt och unikt uttryck i samspel med den vita väggen.
Väggen blir ett dekorelement i sig och de mörka stenarna framhäver gasspisen och geoparden.
När spisen är tänd så blir den gula flamman en snyg kontrast mot stenen.
Stenen används heter Stone Wall Jazz. Jazz har färgerna svart och vit, det er ”vågor”/ränder i mönstret som ger ett modernt och spännande uttryck.

3. Elegant och lekfull fasad

Att kombinera träpanel med natursten utomhus gör att huset får en helt egen karaktär. Byt ut träpanel mot natursten på väggen, f.ex vid ingångspartiet. Detta kommer att göra fasaden elegant och samtidigt levande. Här finns det många fina naturstenar att välja mellan, i olika storlekar, former och varianter. Stenen du väljer påverkar uttrycket du får på väggen.

4. Mer än bara en trappa

När man använder natursten i en trappuppgång, ger den trappan ett unikt utseende och en egen identitet. Använder du mörk sten precis som på bilden får du ett annat djup i väggen och trappuppgången känns större.
Stone Wall svart rost ger trappen ett tufft och ”vilt” uttryck.
De roströda stenarna ger väggen värme. Dom ljusa elementerna tar upp den ljusa färgen från golvet och skapar en helhelt. Med riktig belysning kommer alla färgerna i stenarna att framhävas väggen blir ett konstverk i sig själv!

5. Naturstensvägg i vardagsrummet

Öppen spis i sten eller sten på väggen bakom braskaminen har vi sett sen tidigare. Möjligheten finns att ha hela väggen i sten.
Stenen som är använd här, är lagd vertikalt och ger därför ett annorlunda och häftigt uttryck. Väggen ser högre ut och detta är en smart lösning om man vill att det ska kännas som att det är högre i tak.
Väggen är en spännande kontrast till den mer traditionella murväggen på andra sidan rummet. Stenen som är använd heter Linea Collection Opera. och Stone Wall Hallingdal. Opera ger ett rent, delikat och mjukt uttryck som passar perfekt till braskaminen och veden.

6. För den modiga…

För den som vågar kan en stenvägg bakom sängen ge en speciell atmosfär i sovrummet. Stenens naturlighet ger skönhet, enkelhet och ro i sovrummet.
Här har vi använt Stone Wall grå/rust, andra stenar som också kan passa till sovrummet är: Stone Wall smalstripet sort/rust och Stone Wall Jazz.
Önskar du ett mjukare uttryck, kan du välja ett ljust trägolv eller välja ett mörkt klinker som på bilden. Du får ett rum där all inredning, som säng och lampor kommer till sin rätt. Lägg märke till lamporna i trä som framhäver det naturliga intrycket.

7. Exklusivt badrum

Att använda sten till badrummet gör att man får ett elegant och robust uttryck. Natursten är ett bra alternativ till vanligt kakel samtidigt som man får ett annorlunda och spännande bad.
Här används en blandning av stenanrna Stone Wall Smalstripet Sort/ rust och Riverstone Rullestein.
När man kombinerar rund och smalrandig sten med lite rosttoner som på bilden gör detta att man får ett levande uttryck.
Samtidigt som de mörka färgerna i kontrast mot glas och porslin ger badet ett exklusivt utseende.

8. Kreativ och modern grundmur

En grundmur behöver inte vara grå och trist! Natursten på grundmuren ger hela fasaden ett lyft. Natursten har en unik prägel och gör grundmuren mer spännande än vanlig mur. Du kan skapa den stilen som passar till ditt hus. I detta exemplet har vi använt Lofoten Sömlös som är en helt ny design. Sömlös är färdiga stenplattor utan några raka linjer eller skarvar, detta ger ett kreativt och lekfullt uttryck. Rostinslagen i plattorna tar upp färgen från träet och skapar en helhet mellan huset och grundmuren.
Stenen ger fasaden en mer livlig prägel än om det hade varit grå mur.
Sätta natursten själv på 1-2-3.

Vår natursten kommer i färdiga plattor, alltså flera stenar på varje platta. Detta sparar både tid och jobb för dig som skall sätta upp stenen.
Plattorna är enkla att sätta ihop och få upp på väggen.
Vi levererar också utvändiga och invändiga hörn som alla är i ”ett stycke” och vi levererar också plattor som är helt raka på ena sidan så att man får ett fint avslut på väggen.

Kontakt oss

Send Norsk Steinmiljo en henvendelse