TAKSKIFFER

Norsk StenMiljö levererar nu kvalitetsskiffer till tak från Nord-Spanien
Fjällen i det norra O’Barco området i Spanien har egenskaper som är mycket lämpliga för takskifferproduktion. I detta området har det varit skifferproduktion sedan tidigt på 1970-talet, och dom levererar takskiffer til många länder i världen. Vi har besökt detta området, sett på produktionen och testat kvaliteten. Vi är imponerade.

Norsk StenMiljö har i många år importerad takskiffer från Kina, men efter å ha tittat på på produktionen och kvaliteten på takskifferen från Nord-Spanien, har vi blivit övertygade om att detta är det besta vi kan erbjuda den svenska marknaden. Vår leverantör har naturligtvis också goda externa kvalitetstester och dokumentation på kvaliteten på denna takskiffer. Dessa tester görs varje år och certifikaten förnyas motsvarande. Detta är ett EU-krav!

Ny standard för kvalitet på importerad takskiffer
Vår takskiffer NSM klarar dom tuffa snö- och isförholdande vi har i Norden – båda i låglandet och på högfjället. Dessutom har ni tillgång på NSM sin långa ärfarenhet och expertis när ni vurderar takskiffer!

I samarbete med ett av dom firmaer i Norge som kanske har lagt flest kvadratmeter med takskiffer, valde vi i 2018 att leverera takskiffer som är tjockare enn dom flesta av våra konkurrenter. Vi levererar vår takskiffer i 12 mm tjocklek, och taksiffern från Spanien har små avvik från denna tjockleken. Detta gör också att takkskiffern är lett att legga utan någon särskild sortering.

I tillägg til tjocklek är kraven till hårdhet och vattenabsorption kanske den viktigaste faktorn för god kvalitet. Vår takskiffer har en dokumenterad vattenabsorptionsprosent på 0,26. SINTEF definierar att takskiffer med vattenabsorption på under 0,6% är skiffer av mycket hög kvalitet.

Takskiffern har naturlig yta med kapade kanter på fyra av sidorna, all takskiffer levereras med färdiga hål till montering (vi rekommenderar att man spikar fast takskiffern). Produkten är frostsäker och skiffertaket har en hållbarhet på mer än 90 år. Vid beställning kan vi leverera andra mått än standard och andra typ av skiffertak.

Vi lagerför mörk takskiffer på 40 X 40 cm, takfot sten och gavl sten. Våran takskiffer ger ett vackert, hållbart och underhållsfritt skiffertak.

Läs också:

INSPIRATION

Koksgrå 40x40

Artikel nr:  Produkt namn: Färg: Pris
650184040 Takskiffer Koksgrå 445,- pr. kvm
650184030 Fotstein Koksgrå 45,- pr stk
650184020 Gavelstein Koksgrå 45,- pr. stk
  • Takskiffer levereras i tjocklek 09 – 1.1 cm

Alla priser i SEK inkl. moms og tull. Transport tilkommer. Kontakta oss för ett erbjudande om hemleverans

HUR KAN JAG KÖPA

Har ni några frågor om natursten, eller bara trenger goda råd. Lurar ni på vilka produkter ni borde bruka, hur mycket du behöver och hva detta skal kosta – kontakta oss direkt på epost eller telefon så ska vi hjälpa till. 

Att lägga ett skiffertak

HUR MAN GÖR DET

Kontakt oss

Send Norsk Steinmiljo en henvendelse